Povestea albinei din perioada culesului de Salcâm
Cândva, cu sute de ani în urmă, în fața reginei albinelor s-a înfățișat un bătrân înțelept, aducând cu el daruri din îndepărtata Americă. Pentru că, vedeți voi, până atunci Salcâmul nu fusese cunoscut în Europa, iar albinele noastre nu avuseseră ocazia să se înfrupte din nectarul florilor lui.
– Îți mulțumesc bătrâne, a rostit regina, recunoscătoare pentru darul primit. Vom aduna nectarul acestor flori, iar dacă va fi pe cât de bun ai promis, vom oferi o parte din mierea de mai oamenilor!
Și s-a ținut de cuvânt regina!
Pe măsură ce floarea Salcâmului transforma peisajul în cascade de alb, albinele s-au trezit înainte de răsăritul Soarelui și-au început să culeagă nectarul cu un nesăț și o nerăbdare fără egal. Vrăjite de dulceața suavă a micii flori albe, albinele au lucrat fără preget și fără să știe că-n lumea oamenilor trecuseră aproape două săptămâni de la-începutul culesului.
De-atunci încoace, parfumul florilor de Salcâm a continuat să încânte micul popor al albinelor, care-n fiecare an le culege nectarul cu o intensitate și grabă care nu se mai regăsește la culesul niciunei alte flori.
Înconjurate de albul pur, tinerele regine, simbol al renașterii, își trăiesc poveștile de iubire, asigurând transmiterea vechiului legământ către noile generații.
* Salcâmul a fost introdus în Europa în 1601, ajungând în România în anul 1852, la Băilești Dolj. Culesul lui durează între 7 și 12 zile și este perioada de lucru cea mai intensă din an.
Iar mierea!
Suavă și delicată ca și floarea din care provine, mierea de Salcâm ne-încântă copilăria și ne pune un zâmbet pe buze în anii ce vin. Unică prin culoarea, textura și gustul său inconfundabil, mierea de Salcâm este totodată:
- Emolientă pentru tractul digestiv;
- Benefică în ameliorarea simptomelor de răceală;
- Recomandată copiilor pentru proprietățile sale antiinflamatorii;
- Benefică în tratarea ulcerului gastrointestinal.
Detalii tehnice:
Mierea crudă de Salcâm din interiorul vasului are umiditate 17%, conține aproximativ 80% miere de Salcâm, restul fiind miere de Păducel. Textura ușor lichidă, mediu grosieră, este foarte placută la gust cu aromă specifică de Salcâm, gustul dulce spre foarte dulce, cu nuanțe foarte plăcute datorită mierii de Păducel. Este produsă în luna Mai 2020, iar calitatea acesteia pe o scară de 1 la 10, este 10!
Recipient dedicat:
Datorită modului de păstrare, în recipient care nu permite pătrunderea luminii, borcanul negru din sticlă oferă condițiile optime de păstrare astfel încât toate proprietatile terapeutice ale mierii să fie conservate în totalitate!







Review-uri
Review-uri
Nu sunt momentan review-uri la acest produs. Dacă l-ai achiziționat spune-le și celorlalți părerea ta.
Doar clienții logați în cont care au comandat acest produs pot lăsa un review.